Orphan Black Seizoen 4 (Aflevering 1-4)

De actie/drama/sci-fi netflix original over klonen, zusterliefde, ethiek, moord, Neolution, evolutie, creepyshit en tien mensen gespeeld door dezelfde persoon is weer begonnen! Verward? Ja? Ik ook.

Orphan Black is een serie over Sarah Manning. Al heel snel in de serie komt ze erachter dat ze een kloon is, ze ontmoet haar ‘zussen’ en samen proberen ze erachter te komen waar ze nou precies vandaan komen, wie er achter het experiment zit en wat die mensen van hen willen.

Spoiler alert! Als je Orphan Black nog wilt gaan kijken of je hebt seizoen vier nog niet gezien, ga het kijken en kom dan terug. ­čÖé

What is happening in de eerste 4 afleveringen van seizoen 4? De eerste aflevering is grotendeels een flashback naar de laatste paar dagen van Beth’s leven. Je ziet dat ze langzaam gek word van de dingen die ze ontdekt. Het laatste waar ze achter komt is dat de Neolutionists een soort wormpje in henzelf laten implanteren en wat deze wormpjes doen. In de volgende afleveringen komt Sarah erachter dat ook bij haar een wormpje in haar wang is ge├»mplanteerd. Waar het voor is, wist ze echter nog niet. Het nieuwe karakter MK, nog een kloon, helpt haar om hier achter te komen.

MK is een kloon die opgegroeid was met Niki, nog een andere kloon. DYAD heeft haar huis opgeblazen in de hoop ze allebei te vermoorden maar MK overleefde dit. Dit weet DYAD niet, dus nu leeft ze in het geheim, zodat DYAD niet weer achter haar aan komt. MK wil echter wraak voor de moord van haar zus, en probeert erachter te komen wie Ferdinand is. Ferdinand op zijn beurt neemt weer contact met Sarah op, omdat hij Rachel wil redden en hij haar kan helpen met haar implantatie. MK komt hierachter en wil niks meer met Sarah te maken hebben. De vraag waar ik nog mee zit is waarom MK Sarah op het begin is gaan helpen. Ze had gewoon beschermd in haar eigen caravan kunnen blijven maar ze heeft besloten om Sarah te gaan helpen. Ik vraag me af of we daar ├╝berhaupt nog achter gaan komen aangezien ze gevlucht is.

Ondertussen hebben Cosima en Scott het lichaam van Aldous gekregen van Alison en Donnie (want, ohja, Donnie heeft hem vermoord, good job Donnie). In de wang van Aldous zit ook zo’n implantatieworm, hierdoor kunnen ze onderzoeken wat het wormpje precies doet. Op het einde van aflevering 4 zijn ze erachter, de wormpjes veranderen het DNA van de persoon waar het in zit. Wat voor gevolgen daaraan zitten is onduidelijk. Misschien is dat wat er bij Beth gebeurde? Zij werd helemaal gek op het einde, zal dat komen door het veranderen van haar DNA?

Laten we het ook nog even over de opmerking van Kira hebben. Ze droomde dat Cosima en Alison, Sarah┬á aan het verbranden waren. “It wasn’t your fault, you had to, she was changing.” Ziet Kira de toekomst?? De link tussen deze opmerking en het wormpje is wel heel opvallend. Raar!

Dus, er is al heel veel gebeurd, maar er blijft heel veel onduidelijk. Waar zit Rachel? Wordt Cosima beter? Wat gaat er met Sarah gebeuren? Gaat de biologische zus van Felix (ohja, Felix heeft zijn zus gevonden) nog een rol spelen in het hele verhaal? Helena is weggelopen, waar is zij heen? Waarom gedraagt Kira zich zo raar? Komt MK nog terug? Gaan Ferdinand en Sarah nog samenwerken? Waar is Professor Duncan heen, want ook zij is weg. Zoveel vragen!

(Visited 706 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *