Captain Amercia: Civil War

Captain america kaartjes

Geen spoilers. Na The First Avenger en The Winter Soldier, is op 28 mei Captain America: Civil War uitgekomen. Deze film gaat over een ethische strijd tussen Captain America en Iron Man, en een heleboel superhelden sluiten zich aan bij het gevecht. Lees hier het plot en wat ik vind van de film!

Ik heb de stripboeken niet gelezen en ik weet dus niet wat het originele verhaal is. Dit is gewoon mijn mening over een film.

Na een ongeluk veroorzaakt door de Avenger in Lagos wil de overheid van de V.S. controle over de Avengers. Iron Man wil hierin meegaan, zijn gedachte is dat ze dan in ieder geval onrecht kunnen blijven bestrijden, aangezien ze helemaal moeten stoppen als ze het contract niet tekenen. Captain America is het hier niet mee eens. Hij denkt dat de overheid hen niet naar alle ongevallen zal laten gaan en hij vindt dat ze bij alles moeten kunnen helpen.

Daarbij komt dat Bucky, de oude sidekick van Captain America, terug is. Iron Man wil hem laten opsluiten voor zijn daden uit The Winter Soldier, maar Captain America komt voor hem op. Hij is ervan overtuigd dat Bucky geen controle had over zichzelf. Hierdoor ontstaat er nog meer tweestrijd tussen de partijen. Allebei de partijen vormen een team met andere superhelden van Marvel. Aan Captain America’s kant staan Bucky, Hawkeye, Wanda Maximoff en Falcon. Aan de kant van Iron Man staan Black Widow, War Machine, Black Panther, The Vision, Ant-Man en Spider-Man.

Dus, nu weet je  waar het over gaat. Wat vond ik ervan? Nou, best wel mega epic. Spanning, teamwork, humor, karakters die je nog nooit samen hebt gezien, tweestrijd en ga maar door. Alles in één film. Ik wilde maar niet dat hij ophield (gelukkig duurde hij ook bijna twee en een half uur).

De film begon met een heleboel ethische dilemma’s. Ik vond het moeilijk om te beslissen wiens kant de beste was. Iron Man had een punt, maar Captain America ook. Uiteindelijk vond ik Iron Man een beetje een klootzak worden dus ik ben officieel voor team Captain America. Het was ook heel interessant om te zien wat de andere superhelden kozen, vrienden werden uit elkaar getrokken. Zelfs Black Widow en Hawkeye vochten tegenover elkaar, wat erg onvoorstelbaar was.

Het gene wat ik meest indrukwekkende vond, en wat me ook het meeste is bijgebleven is het grote gevecht op het einde. Dit was zo goed gefilmd. Veel verschillende camerapunten en (geen overbodige) stukken in slow motion. Er gebeurde heel veel tegelijk maar je kon het allemaal gewoon goed volgen, het was helemaal niet verwarrend. En ik heb nog nooit battle gezien met zoveel humor die nog steeds spannend bleef. Ant-Man en Spider-Man hadden eigenlijk geen mening over het dilemma, maar waren opgetrommeld door Iron Man om te helpen. Deze karakters zorgde voor hele grappige situaties, maar ze voegde ook veel toe aan het gevecht. Ze waren een goede toevoeging aan de film.

Wat ik jammer vind, is dat Deadpool niet bij het gevecht betrokken was. Ik snap het wel, want ze wilden niet dat de film 18+ werd (en dat gebeurd sowieso met Deadpool), maar het was zo grappig geweest. Alleen al een cameo had de fans al gek gemaakt.

Ook vind ik het jammer dat Spider-Man niet werd gespeeld door Andrew Garfield, maar door Tom Holland. Ik vond Garfield leuker, en Holland zag er veel jonger uit. Ook Aunt May was ineens belachelijk jong, ik snap niet zo goed waar dat vandaan komt.

Al met al, een super leuke film. Als je houd van actie, ethiek en humor moet je deze film echt gaan kijken. Op IMDB wordt hij beoordeeld met een 8,5 en dat is hij zeker waard.

(Visited 248 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *