Review: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Na het enorme succes van Guardians of the Galaxy, is vandaag de tweede film uitgekomen: Guardians of the Galaxy Vol. 2. Benieuwd of hij net zo goed is als de eerste film? Lees verder!

Het verhaal (spoilervrij)

Deze film gaat verder waar de eerste film gebleven is, de guardians vechten tegen de bad guys en Peter gaat verder met zijn zoektocht naar zijn ware afkomst. Oude vijanden worden nieuwe vrienden, en samen verslaan ze de nieuwe grote vijand, die van een onverwachte hoek komt. Klik hier voor de trailer.

Perfecte combinatie van actie en humor

In de film zit lekker veel actie, maar ook enorm veel humor. Ik heb zelden zoveel gelachen tijdens het kijken van een film. De personages vullen elkaar goed aan, de dynamiek in de groep is perfect.Quill, Rocket en Drax zorgen voor veel humor, Gamora brengt het (nodige) verstand bij, en Baby Groot zorgt voor een hoog schattigheidsgehalte. Wat wil je nog meer?

Bron afbeelding

De actiescènes zijn erg goed gefilmd, je ziet alle actie van veel verschillende hoeken. Het is vergelijkbaar met de intro bij Deadpool, als je je dat nog kan herinneren. Alsof de camera tussen alle actie door vliegt. De actiescènes zijn zeker niet cliché, je zult geen superhero landing vinden in deze film. Er is echt goed nagedacht over originele manieren om de tegenstanders te vermoorden, dat is echt tof. Je wordt de hele film verrast met onverwachte elementen, waardoor je je nooit zult vervelen. Als het kan moet je hem ook zeker in 3D kijken, dat voegt bij deze film echt wat toe.

De actie en humor wordt regelmatig afgewisseld met nostalgie en wat serieuzere, gevoeligere scènes. Nostalgie doordat het best vaak gaat over Quill’s afkomst van Aarde, met zijn cassettebandjes en rare obsessie met David Hasselhoff. De meerderheid van de serieuze scènes gaan ook over Quill’s afkomst, maar de serieuze scènes blijven vrij luchtig en vaak zit er nog ergens iets van humor in, wat wel prettig is. Iets extreem serieus zou niet passen bij deze film.

Conclusie

Ga hem kijken! Het is echt de moeite waard, als je de eerste film leuk vind zal je dit vervolg zeker waarderen. Het is niet vaak dat sequels net zo goed zijn als de originele film, maar bij Guardians of the Galaxy is dit zeker wel het geval. Ik raad hem aan iedereen aan.

Oh, als je hem gaat kijken, blijf tot helemaal het einde van de credits zitten, want er zijn meerdere end-of-credits scènes!

Bron eerste afbeelding

(Visited 247 times, 1 visits today)

4 opinions on “Review: Guardians of the Galaxy Vol. 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *