Het verhuis-proces

Ik ga verhuizen! Ik krijg een kamer zo’n anderhalve meter van mijn oude kamer af. Hetzelfde huis, nieuwe kamer. Een van mijn huisgenootjes gaat verhuizen en daarom kan ik een kamer-upgrade krijgen. Super fijn, want die 9 m2 begon een beetje krap te worden met mijn verzamelobsessie. Als ik ga verhuizen ga ik altijd door hetzelfde proces heen, een proces waar iedereen volgens mij doorheen gaat. En die ga ik nu beschrijven. Omdat ik dat leuk vind.

  1. Inspiratie. Bedenken in welk thema/ welke sfeer je jouw ruimte wilt inrichten. Dit doe je door hometour filmpjes te kijken op YouTube. Ik kwam toevallig deze hele leuke blog van Shifra tegen, echt de moeite waard als je inspiratie op wilt doen. Hier heb ik iets heel leuks gevonden wat ik met mijn muren wil gaan doen (foto’s komen als het af is). Als je ongeveer 10 000 verschillende ideeën heb opgedaan is het tijd voor de volgende fase.
  2. IKEA! Ikea op zich is al een heel proces. Maar waar je mee begint is de hele Ikea site afgaan en alles wat je wilt hebben op een wishlist zetten. Alles. Na een paar uur heb je dan een enorm onrealistische lijst. Everybody loves Ikea.
  3. Passen en meten. Tijd om een beetje realistisch te worden. Wat past er allemaal in je ruimte? De kamer die ik nu krijg is ongeveer dubbel zo groot dan mijn oude, maar nog steeds niet enorm. Daarom zal ik dingen van mijn lijst moeten schrappen. Misschien heb ik toch niet 6 planten en 4 kasten nodig. En een mini-koelkast is heel leuk maar niet echt nodig als we al twee koelkasten in de keuken hebben. Oh, en ik kan misschien wel zonder een nachtkastje met ingebouwde telefoonoplader. Maar dat schoenenrek moet en zal ik hebben. Waar moet ik anders al mijn schoenen kwijt? Dat is een beetje mijn gedachteproces. Zo blijft er een lijstje over met spullen die je wel allemaal (denkt) nodig te hebben.
  4. Het tripje naar de Ikea. Een hele happening, als je met mij gaat in ieder geval. Uren rondstruinen in de showrooms en dan je spullen gaan zoeken in dat mega magazijn. Vier en een half uur later sta je dan eindelijk bij de kassa met veel te veel spullen en reken je een bedrag af wat je je helemaal niet kan veroorloven. Maar mijn god, wat voel je je gelukkig.
  5. De grote dag! Je gaat eindelijk verhuizen. Je wilt het allemaal in 1 dag klaar hebben (bij een studentenkamer kan dat nou eenmaal). Papa, mama en het vriendje worden allemaal om hulp gevraagd. Lekker de hele dag schilderen, plankjes ophangen (dat doet papa anders zitten er alleen maar 1000 gaten in de muur en 0 plankjes) en je nieuwe spulletjes in elkaar zetten.
  6. Trots je foto’s van het eindresultaat delen. Want eerlijk is eerlijk, je hebt wel de mooiste kamer EVER.

Dit is de meest accurate opsomming die ik ooit heb gemaakt. *schouderklopje*

(Visited 39 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *